Co-drivertalangen Maja Bengtsson blir trainee i WRC

Den svenska co-drivertalangen, 16-åriga 𝐌𝐚𝐣𝐚 𝐁𝐞𝐧𝐠𝐭𝐬𝐬𝐨𝐧 från småländska Virestad, blir en del av det entourage som kommer att finnas bakom regerande juniorvärldsmästaren 𝐓𝐨𝐦 𝐊𝐫𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐬𝐬𝐨𝐧 när han kliver in i årets Rally-VM, WRC, som fabriksförare för M-Sport Ford World Rally Team.

”Rally-Maja” kommer mer exakt att ingå i det ”gravelteam” som sekonderar Tom Kristenssons co-driver, 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐀𝐫𝐡𝐮𝐬𝐢𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫, med de allra senaste noterna från specialsträckorna från och med WRC Croatia i april.

– Det är inspirerande och känns ärofyllt! Jag kommer att ta vara på denna möjlighet, förklarar Maja Bengtsson som står inför en intensiv tävlingssäsong.

I dagsläget kommer hon att vara co-driver åt TV-profilen och rallymästaren Jonas Kruse vid hans tävlande i Rally-SM för Team Nybe, samt vara trainee i WRC i sin roll bakom Tom Kristensson och David Arhusiander.

Det är också klart att det internationella bilsportförbundet, FIA, har utfärdat en internationell co-driverlicens åt Maja Bengtsson, vilket öppnar för ytterligare engagemang.

– Detta, den internationella erfarenheten, kommer att vara mycket viktigt för min karriär! Jag kommer att utvecklas som co-driver med det stora målet att en dag komma dit, en professionell karriär, säger Maja som har ett starkt påbrå inom den svenska nationalsporten rally – hennes pappa 𝐌𝐚𝐭𝐡𝐢𝐚𝐬 𝐁𝐞𝐧𝐠𝐭𝐬𝐬𝐨𝐧 har två SM-titlar som co-driver och står bakom det framgångsrika rallyteamet Team Nybe.

Fjolårets JWRC-segrare, Tom Kristensson, är mycket glad över att ha Maja Bengtsson som en del av sin uppbackning vid hans tävlande i WRC2-klassen för Ford.

–  Jag ser det som en tillgång att ha engagerade människor omkring mig med stor passion för sporten och som är villiga att jobba hårt, säger han och fortsätter: 

– Jag har under cirka två år sett Maja utvecklas väldigt mycket på kort tid. Hon visar stort intresse för vad jag gör samtidigt som jag ser en möjlighet i hur vi ska utvecklas tillsammans inom sporten. 

Tom säger också att Maja har potential att vara en draghjälp inom marknadsföring, vilket alltid behövs enligt honom. Men det är inom tävlandet som fokus ligger.

– Maja ska i första hand vara med under test och tävlingar för att skapa rutin och erfarenhet som vi tillsammans ska ha nytta av. Hon ska följa oss hur vi planerar och förbereder oss inför tävlingar, samt ser hur vi gör. Detta så att Maja kan snappa upp och dra nytta av vår erfarenhet. Sen är jag övertygad om att Maja kommer tillföra saker till oss. Snabbare än vi tror, avslutar Tom Kristensson.

Maja Bengtsson nås på 0723-70 92 33 och Tom Kristensson på 0733-30 35 70 

sv_SESwedish